Nejen na vánoční stůl tradičně patří pravý houbový kuba. Přinášíme vám zaručený recept, který se postará vánoční náladu vašich strávníků.
Budeme potřebovat:
5 lžic sušených hub TopGastro
300 g krup | 3 lžíce sádla
5 plátků anglické slaniny
1 cibule | kmín drcený TopGastro
pepř černý mletý TopGastro
majoránka TopGastro
česnek granulovaný TopGastro
sůl
Postup přípravy:
Kroupy propláchneme ve větším množství vody a vaříme do měkka. Na sádle orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou najemno společně s kousky anglické slaniny. Přidáme česnek a předem namočené sušené houby, osolíme, vmícháme koření a dusíme do měkka. Kroupy podléváme vývarem z hub. Uvařené krupky smícháme se směsí a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Pečeme na 180°C asi 35 minut.
Dobrou chuť!